Skip to content
Menu

Ослепителна усмивка с Бондинг

Д-р Никос Стамулис

Запази час онлайн

Високото самочувствие е равно на добро здраве.

Добра начална точка да повишите самооценката си и да се чувствате добре в кожата си е да се погрижите за първото нещо, което хората забелязват у вас –  усмивката.

Бондинг, или така наречените композитни фасети, е процедура, при която се променя формата или размера на зъбите, запълват се разстояния между тях, покриват се оцветени зъби или такива с пукнатини и микро фрактури. Има много предимства на тази процедура, които водят до получаването на една блестяща усмивка.

Бондинг – чудесна алтернатива на керамичните фасети. Въпреки че те са по издръжливи, поддръжката му е по-лесна, бърза и икономична.

Предимството на бондинга е, че зъбните структури могат да се запазят и да не се прибягва към изпиляване на емайла. Най-често се налага пилене, когато зъбът е със стара пломба и/или кариеси.

Подготовката включва обстоен преглед и фото документация, с която можем да изработим дигитален дизайн на усмивката. Чрез него пациентът може да визуализира крайният резултат преди дори лечението да е стартирало.  

Запази час онлайн
Бондинг
Saliev Dental Care Pregled 2

Извършва се в следната последователност:

  • Дигитален дизайн на желания резултат
  • Избира се подходящ цвят на материала
  • Почиства се и се полира зъбната повърхност
  • Зъбът се обработва с композитния материал, който се поставя на пластове и се облъчва с фотополимерна лампа.

 

Втвърдяването трае няколко секунди, придавайки на зъба предварително замислената му форма, големина и цвят. След това зъбът се полира, за да добие необходимата гладкост и блясъка на естествените зъби.

В клиника Saliev Dental Care се стремим да предоставим на нашите пациенти лечение, което максимално да удоволетвори техните изисквания за естетика и същевременно да постигне оптимален лечебен резултат.

1.преди1.след
2.преди2.след
3.преди3.след

Предимствата на бондинга са много!

  • Може да се извърши в рамките на едно посещение
  • Не се налага поставянето на анестезия, изпиляване или умъртвяване на зъбите;
  • Безболезнено е
  • Бюджетна алтернатива на денталните корони и фасети
  • Подходящ е за пациенти с оскъдно свободно време

Зъбите, обработени с композитния материал, не изискват особено специална грижа. Желателно е пациентите да посещават клиниката поне веднъж годишно, за да се оцени състоянието, да се възползват от гаранционните условия и да запазят красивата си усмивка за години напред.  Добрата орална хигиена също е от голямо значение те да изглеждат перфектни.

Запази час онлайн
3.преди4.след
4.преди4.след
1 Predi1 sled
2.predi2.predi
3.predi3.sled
4.predi4.sled
5.predi5.sled
6.predi6.sled
8.predi8.sled
7.predi7.sled
9.pred9.sled

Свържете се с нас