Skip to content
Menu

Както вече неведнъж сме споменавали, за нас най-голямото удоволствие е когато виждаме пациентите си щастливи и доволни от получените резултати, и когато си тръгват от клиниката с нова и красива усмивка!

Днес ще ви запознаем с още един такъв случай от практиката ни. Този пациент дойде при нас с желание да промени вида на усмивката си. Притесненията и оплакванията му бяха свързани с неестетичния вид на естествените му зъби. Причината за това е често срещан фактор, а именно тютюнопушенето, което предизвиква натрупване на голямо количество налепи по зъбите.

На горната си челюст пациентът имаше поставен металокерамичен мост, който той пожела да запазим, тъй като му е удобен и да работим само върху естествените зъби. Финансовите съображения също бяха фактор, който не трябваше да се пренебрегва. Взимайки предвид всички тези изисквания ние изготвихме план за лечение, който да го удовлетворява и да отговаря на тях. От съображения за естетичен перфекционизъм се съгласихме да работим всички зъби във фронталната част на горната челюст, като запазим металокерамичната конструкция. Комбинирахме корони, полукорони и фасети, за да постигнем естетически красива и функционална усмивка.

Крайният резултат , който виждате на снимката се постигна с прецизен анализ и дуагностика от страна на нашия екип, изготвянето на Smile Design и много въображение. Изказваме и големи благодарности на Д-р Дойчин Ангелов за страхотната и практична идея, която ни даде – да изпилим кучешкия зъб, който беше под металокерамичната конструкция и да го подготвим за поставяне на фасета. За невъоръжено око, това е само рутинна процедура, но колегите дентални специалисти останаха очаровани от подхода. По този начин разрешихме сложен казус с просто решение.

Изказваме благодарности и на пациента, който вложи цялото си доверие в нас. Пожелаваме му много поводи да показва усмивката си и, разбира се, да не забравя, че новата усмивка изисква поддръжка, за да се запази красива за години напред.