Skip to content
Menu

На 15 ноември водещият специалист от клиника Saliev Dental Care – Д-р Ерхан Салиев посети семинар на тема имплантология отвъд океана в Осака, Япония. Лектор на събитието бе Проф. Д-р Ясуши Накажима – светило в денталната медицина с 40 години опит в сферата. Ето какво сподели доктор Салиев след събитието.

“През целия си живот съм учел хората на Дзен- деветдесет и седем години. Онзи, който не вижда нещата такива каквито са, никога няма да опознае Дзен.”

Такеда Шинген из “Бушидо пътят на войната”

“Япония – земя на цветове, смирение, земя на пролетни и есенни пъстроцветия, градски живот съчетан с история във всяко кътче, през което минаваш. В “Страната на изгряващото слънце” и по точно в икономическата столица на Япония – Осака се проведе изключително престижен семинар по имплантология. Събитието е организирано от компанията Neobiotech с партньорството на Осакския университет по дентална медицина относно новостите в имплантологията и оралната хирургия.

Лектор на събитието бе Проф. Д-р Ясуши Накажима, който изнесе много стойностна лекция за грешките, които се допускат при имплантиране и сподели неговия опит като дългогодишен клиницист. Една от темите за която се отдели много време е как се прави имедиатно имплантиране. На разбираем език това означава поставяне на имплант след изваждане на зъб, протокол за работа и избор на подходящо оптимално позициониране на импланта. Когато търсим посока за решаване на проблеми, ние не се щадим и сме готови да предоставим най- доброто и съвременно решение за “Негово величество пациента Сан.*”

Имедиатно имплантиране
Имедиатно имплантиране

По време на семинара се отдели внимание и на една специфична процедура – синус лифт или как да се набави необходимия обем кост за осъществяването на интраосално имплантиране.

Д-р Ерхан Салиев
Проф. Д-р Ясуши Накажима

Ето какво обясни Д-р Салиев за тази процедура:

” Синус лифт в денталната медицина е лечебна процедура, чрез която в зони на недостатъчно кост в областта на моларите при планувано имплантологично лечение създаваме обем кост, в която можем да поставим планувания подходящ имплант. Проф. Ясуши Накажима от Осакския университет представи прецизни техники за синус лифтинг. Иновативното в тези техники бяха специалните инструменти, с които се прецизира всеки един етап от интервенцията и практически се елиминира възможността за допускане на неточности. За двата метода на синус лифт- латерален и крестален, корейската компания Neobiotech е изработила инструментариум със съпровождащ протокол при всеки един етап, така че да улесни работата на оператора и да прецизира нещата с точност до микрони. Целия набор от сетовете е наличен в клиниката ни благодарение на партньорите ни от “Медикал парк”. Ние от Saliev Dental Care знаем, че и най – великия творец е обречен на провал ако не разполага с необходимия набор от инструменти, за това се стремим да сме в крак с новите тенденции в нашата област, за да предлагаме най- доброто на което сме способни.

Друга сфера от денталната медицина, на която наблегна Проф. Д-р Накажима е периимплантит. Това е понятие, което се използва откакто съществуват интраосалните импланти и е диагноза, която настъпва при възпаление около имплантатното тяло, т.е възпалението около имплантите се нарича периимплантит. Професорът показа много техники и методи за справяне с този проблем. Един от най- ефективните начини, който показа беше работа с високочестотен диоден лазер, с какъвто работим и в клиника Saliev Dental Care. ¨

Д-р Салиев завърши семинарът и се завърна тук вдъхновен и мотивиран от невероятната култура, уважение и дентални практики, с които се срещна в Япония. От името на целия екип на Saliev Dental Care изказваме благодарности на NeoBiotech за поканата на това събитие. А вие, скъпи пациенти, очаквайте от нас най-доброто и модерно дентално лечение!

* В Япония Сан се поставя след личното име и по този начин се изразява дълбоко уважение към споменатия човек.