Skip to content
Menu
50 / 100
👉 „Бях отчаяна и загубила надежда, че ще мога да се храня нормално отново! Случайно попаднах на приятелка, която се е лекувала при Д-р Салиев и тя ми сподели, че мога да му се доверя. Така се реших и наистина се озовах в може би най-сигурните ръце. Доволна съм и определено препоръчвам на хора, които са загубили зъбите си, да предприемат мерки час по-скоро.“ – С.Тодорова
 
📷 На снимките виждате пациент от нашата практика, който постъпи в клиниката с тотални протези и желанието да се отърве от тях. Неудобствата от тези снемаеми конструкции са несигурност, влошено качество на живот поради лоши хранителни навици и дори ниско самочувствие, заради настъпващи възрастови промени в организма.
За щастие, съвременните техники на лечение в денталната медицина имат точното решение при подобни проблеми. 👌 В конкретния случай е използвана известната концепция „All on 4”, която позволява да се изгради неподвижна 1️⃣2️⃣-членна конструкция върху 4️⃣ импланта.
 
🦷 При този метод се търси точна конфигурация на поставяне на имплантите в костта, за да може конструкцията да има стабилност при ползване, така че имплантите да „усещат“ равномерно и балансирано натоварване. „All on 4” e подходящо лечение при пациенти с тотално обеззъбени челюсти и вече има достатъчно статистически данни, че работи ефективно. 💹
 
❗ Важно е да отбележим, че от изключително значение са грижите, които трябва да се полагат вкъщи, както и профилактичните посещения при зъболекаря на 3-4 месеца, за да бъде дългосрочно щастието от новата усмивка. Заради пандемията с Ковид-19 пациента пропусна прегледите в продължение на 2 години и около единия имплант се забелязва костно стапяне, което предстои да бъде коригирано.
 
„През целия си живот човек заслужава да се усмихва и да се храни без болка и дискомфорт“ – 👨‍⚕️ Д-р Салиев