Skip to content
Menu
59 / 100

✅ Мит 1- Няма значение колко дълго ще ползвате четката си за зъби.

Животът на четката за зъби трябва да е средно между 6 и 12 седмици. Продължителността на нейното ползване зависи от хигиенните навици на собственика й, а основният белег, по който можете да познаете, че четката Ви за зъби е за смяна, е моментът, когато косъмчетата й започнат да се изкривяват настрани.

✅ Мит 2 – Четкане на сухо.

Преди да се изтиска пастата за зъби върху четката, нейните косъмчета трябва да се омекотят – това става благодарение на струята топла вода, с която обливаме четката. Така работната активност и гъвкавост на косъмчетата се увеличава.

✅ Мит 3 – Колкото е по-твърда четката, толкова по-добре.

Правилото е точно обратното – колкото по-мека е четката, толкова по-добре! Меките четки се ползват почти без натиск и вероятността да нараните венците си е значително по-малка.

✅ Мит 4- Движенията нямат значение.

Напротив, точно те са от особено значение за запазване здравето на венеца и зъбодържащия апарат. Твърдите четки, както и ползването на електрически с еднотипни, кръгови движения, крият опасност от хронична травма, отдръпване на венеца и чувствителност в зъбните шийки.

✅ Мит 5 – Достатъчно е да се мият зъбите веднъж на ден

За да имате здрави зъби, спазвайте правилото „Сутрин за красота , а вечер за здраве!“

✅ Мит 6 – Ако мия зъбите си 2 пъти на ден, няма нужда да използвам конец

Почистването на междузъбните пространства с конец за зъби подпомага работата на зъбната четка, защото не позволява задържането на хранителни остатъци, които да загниват и да са среда за развитие на патогенна микрофлора в устата.
#SalievDentalCare