Skip to content
Menu
54 / 100

Още при обявяването на извънредното положение зъболекарската гилдия се изправи пред важни дилеми и трудни избори. От най-съществено значение e да предоставяме възможност за лечение на спешните и неотложни случаи, като същевременно съхраняваме здравето на екипа, пациентите и семействата си. За да постигнем тази задача трябва да разчитаме на развитите технологии, които разполагат с невероятни предимства в тези трудни и несигурни времена.

Вече ви разказахме защо използваме специален ензимен гел с папаин за премахването на кариесите, като така намаляваме значително възможността за разпространение на заразата в клинична среда. В тази статия ще обсъдим защо използването на високочестотен диоден лазер при лечението на меки тъкани е от съществено значение за овладяване на разпространението на вируса.

2020 - Дентална Клиника Saliev Dental Care
ДИОДЕН ЛАЗЕР ЗА ОБРАБОТКА НА МЕКИ ТЪКАНИ

Преди да изброим предимствата на лазера, нека споменем какви рискове избягваме:

  1. Риск от аерозоли, пренасяши вируси;
  2. Риск от предизвикано кървене по време на лечение и свързаните с него изисквания за изплакване, плюене и последващо заразяване на околната повърхност;
  3. Риск от използване на много помощни средства и инструменти, които по време на работа се налага да се докосват;
  4. Риск от продължителен контакт лекар-пациент.

Какви решения на тези потенциални проблеми ни дава диодният лазер?

С помощта на лазера успяваме да осигурим на всички неотложни пациенти лечение без болка и без излишно и продължително кървене на венците. Също така се намалява драстично и времето за извършване на процедурата, тъй като липсва нараняване на венеца и меките тъкани и не е необходим период за възстановяване. Друго предимство е, че не е необходимо използването на допълни инструменти.

Website laser photo 300x203 1 - Дентална Клиника Saliev Dental Care
ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛЕЧЕНИЕ С ЛАЗЕР

Още едно отлично преимущество на високочестотния диоден лазер е, че има приложение в широк спектър от процедури:

1. При парадонтология
2. При ендодонтия
3. При орална хирургия
4. При гингивектомия
5. При ортопедия

Обадете се на 0876 166 167 или запишете час оттук и се възползвайте от предимствата на новите технологии. Защото и ние и вие знаем, че болката не пита и не чака удобен момент!