Skip to content
Menu
56 / 100

Ние, като специалисти, разбираме колко е важно функционалността на една усмивка и добрият й външен вид да са в симбиоза. И знаем, че наруши ли се това равновесие, може да доведе до вътрешни притеснения и липса на самочувствие. А коя е една от най-подходящите, бюджетни и бързи процедури, за да постигнем желания ефект? Прочетете в редовете долу.

Д-р Никос Стамулис е специалист по естетическата дентална медицина в Saliev Dental Care. В портфолиото си той разполага с десетки доволни пациенти, на които е върнал красотата на усмивката. Освен, че притежава невероятно око за детайлите, той владее и изкуството на бондинга.

Nikos - Дентална Клиника Saliev Dental Care
Д-р Никос Стамулис

Бондинг е процедура, при която се променя формата или размера на зъбите, запълват се разстояния между тях, покриват се оцветени зъби или такива с пукнатини и микро фрактури. Бондингът има много предимства, които водят до получаването на една блестяща усмивка.

sravnitelna 1 - Дентална Клиника Saliev Dental Care
Преди и след бондинг

На снимката виждате пациентка на д-р Стамулис, която посети клиниката с желанието да подобри външния вид на зъбите си. След проведен преглед и консултация, докторът предложи да бъде изготвен Smile Design – дигитален дизайн на усмивката, чрез който се придобива представа за крайния резултат още преди първата процедура. Smile Design е изключително важна стъпка, тъй като подобрява комуникацията с пациента и той взима активно участие в процеса на проектиране на собствената си усмивка.

5 - Дентална Клиника Saliev Dental Care
Преди/ Smile Design/ Финален резултат

По време на обсъждането на дизайна, д-р Стамулис заключи, че за постигането на отличен резултат се налага да бъде извършена гингивектомия (изрязване на венеца с помощта на лазер) на централните резци. Тази процедура се прави с цел да се достигне симетричност между размера на зъбите и венците. Пациентката взе решението, че иска да продължи само с корекция с бондинг.  

Когато попитахме доктора кое бе най-голямото предизвикателство в случая, той сподели без съмнение – напасването на цветовете. Задните зъби на горната челюст на пациентката всъщност представляват мостни структури и е от огромно значение да бъде приближен максимално цвета, така че да не създава естетически проблеми. Само в рамките на няколко процедури д-р Стамулис постигна резултата, който виждате на снимката.

Пациентката си тръгна доволна и широко усмихната от клиниката ни, което е най-голямото признание за нас. Екипът на Saliev Dental Care остава на разположение за пациентите си в тези трудни времена. Ако имате нужда от спешна дентална помощ, моля обаете се на 0876 166 167.