Skip to content
Menu
57 / 100

С голяма гордост ви съобщаваме, че Денислав Коджабашев се представи повече от впечатляващо на държавното първенство по тенис на маса , което се проведе в Асарел Арена в гр. Панагюрище този месец.

Световният вицешампион занесе вкъщи 2 златни  и 1 бронзов  медала, като отново затвърди позициите си на отличен професоналист в спорта и страхотен човек в живота.

Денислав Коджабашев не е като другите спортисти. Той е роден с увреждане на дясната ръка, но не е позволил на това да го спира да гони целите си и той става един от най-забележителните спортисти по тенис на маса.

„Никога не ми е минавало през ума, че имайки вродена липса на дясна длан ще ми попречи да се развивам в която и да е сфера“, споделя Денислав.

От дълги години той е състезател по тенис на маса. Всичко започва на игра, пред блока. Още тогава Денислав печели първата си купа, която е дървена. Днес тя е заменена от десетки медали.

От 5 години се състезава и като параолимпиец и не след дълго се изкачава до стъпалото на световен вицешампион. Той никога не си е казвал, че не може и няма да се справи.

Той казва, че да бъде първи в света е негова цел. Голямата му мечта обаче е далеч по-алтруистична – да създаде център за спорт за хора с увреждания.

За екипа на Saliev Dental Care е чест да подкрепя толкова талантлив спортист и му пожелаваме само успехи и сбъднати мечти занапред!