Skip to content
Menu
53 / 100

Откакто добрият външен вид и цвета на зъбите оказват голямо влияние върху самочувствието на съвременния човек , съществуват и много методи и продукти за поддържане на изрядния вид на усмивката.

Избелването на зъбите е лека неинванзивна процедура, използвана за подобряване цвета на зъбния емайл и е идеалният начин да поддържате красотата на вашата усмивка. Предлаганите избелващи продукти в търговската мрежа са далеч по-малко ефективни от професионалната процедура, извършена от Вашия зъболекар.

С напредване на възрастта външният слой на зъбния емайл се износва, което води до появата на петна и по-тъмен нюанс. Други причини за промяната на външния вид на зъбите са тютюнопушенето, пиенето на кафе, чай, вино и определeни хранителни продукти. Понякога зъбите могат да се обезцветят и от приемането на някои лекарства и медикаменти.

Редовното посещение в денталния кабинет позволява вашият зъболекар да направи преценка дали сте добър кандидат за избелване. За съжаление, понякога оцветяванията на зъбите не могат да бъдат премахнати само с този тип процедура, като в този случай ние препоръчваме използването на бондинг с цел покриване на петната. Бондингът е материал, наподобяващ емайла на зъбите и чрез него поправяме счупени, оцветени, изкривени зъби или такива с разстояния между тях. Трябва да имате предвид, че избелването на зъбите работи само върху естествения зъбен емайл, но не и върху пломби, фасети и зъбни коронки.

Тъй като реултатите от процедурата не са перманентни, необходимо е да я повтаряте на определен период от време. Дали отличният резултат ще се задържи за по-дълго, зависи от начина ви на живот и полаганите грижи за зъбите ви.

В нашата клиника предлагаме 2 опции за избелване:

Професионално кабинетно избелване: Тази процедура се извършва в денталния кабинет и резултатите са видими на момента. Може да изисква повече от едно посещение, като всяка манипулация е с продължителност от 30 до 60 минути. Зъболекарят ще се погрижи да защити венците ви, така че да не изпитвате чувствителност в тях и ще нанесе избелващия гел върху зъбите.

Система за избелване в домашни условия: Домашните продукти обикновено се предлагат под формата на гел, който се нанася в силиконови шини, които зъболекарят изготвя персонално за вас. Можете да ги поставяте на зъбите си за няколко минути до няколко часа през деня или вечер, докато спите. Обикновено са необходими едва няколко дни, за да забележите първите резултати. В зависимост от степента на оцветяване и желаното ниво на избелване, може да са необходими до няколко седмици.

И при двата варианта някои пациенти могат да изпитат неприятно усещане по време или след края на процедурата. Този дискомфорт е временен и обикновено отшумява в рамките на няколко дни.

Избелването на зъбите може да повиши самочувствието ви и да ви даде ярка и бяла усмивка! В Saliev Dental Care работим с най-модерна техника и продукти и гарантиран професионализъм. Можете за запишете час при нас тук.