Skip to content
Menu
71 / 100

В началото на месец март Д-р Даниел Иванов от клиника Saliev Dental Care посети курс на тема “Микрохирургичен подход в парадонталната хирургия” с лектор Д-р Георги Манев.👌👌👌

Най-общо казано, това са процедури за лечение на рецесии и за подобряване на естетичния вид на усмивката ви. Тези процедури включват присадки на меки тъкани и удължаване на клиничната коронка (за подобряване на естетиката или при силно разрушени зъби).

⬇️⬇️⬇️

Какво е рецесия?🤔

Рецесията представлява отдръпване на венеца, при което част от зъбният корен остава открит. В зависмост от причнината за появата, обикновено се наблюдава чувствителност, кървене, болка и/или зачервяване. С напредването на процеса зъбът започва да се клати, което може да доведе до загубата му. Венецът и костта са взаимно свързани и при оголване на корена се понижава нивото на костта.

Удълженият вид на зъб може да бъде променен чрез съединително-тъканна присадка (от небце). Така се предотвратява развитието на вече съществуваща рецесия, подобрява се естетиката и се елиминира чувствителността.

Ако страдате от един или повече от изброените симптоми, 🚫не отлагайте🚫 посещението при зъболекаря. Това може да ви коства усмивката!

Daniel Ivanov

www.salievdentalcare.com