❗️Няколко важни неща за зъбните импланти

58 / 100

„Зъбните импланти могат да подобрят качеството на живот на пациента“.
Тази информация идва от университета Макгил в Монреал и д-р Джослин С. Фине, професор по дентална медицина. Д-р Фине извършва проучване на пациенти, които са с вече поставени зъбни импланти, като набляга върху ползите от процедурата.

„Техните реакции са феноменални“, казва докторът. “Пациентите със зъбни импланти се хранят по-добре и изглеждат по-здрави. Те се радват на живота много повече от тези, които са предпочели протези. Имплантите определено повишават доброто качество на живот на пациентите.”

Малко полезна информация:

✅ Ако обмисляте поставянето на зъбни импланти, трябва да имате здрави венци и достатъчно кост, която да държи добре импланта. Ако костта ви е твърде малка или “мека” и не може да задържи импланта, може да се наложи “присаждане” – увеличаване на костта.

✅Затруднено е поставянето на зъбни импланти в челюстите с активна пародонтоза – гингивит или пародонтит.

✅ Поддържането на хигиена на имплантите изисква още по-голямо старание, най-добре е да се използват вода за уста и конец за зъби.

✅ Откажете се или намалете пушенето. Цигарите драстично намаляват имунитета в устата и могат да бъдат причина за отхвърлянето на импланта или за неговата лоша интеграция в бъдеще;

✅Редовно посещавайте зъболекаря си. Почистването на зъбен камък и плака и прегледите на всеки шест месеца могат да гарантират доброто състояние на импланта;

Запазете час за преглед сега