Нова усмивка от Saliev Dental Care

Както вече неведнъж сме споменавали, за нас най-голямото удоволствие е когато виждаме пациентите си щастливи и доволни от получените резултати, и когато си тръгват от клиниката с нова и красива усмивка!

Днес ще ви запознаем с още един такъв случай от практиката ни. Този пациент дойде при нас с желание да промени вида на усмивката си. Притесненията и оплакванията му бяха свързани с неестетичния вид на естествените му зъби. Причината за това е често срещан фактор, а именно тютюнопушенето, което предизвиква натрупване на голямо количество налепи по зъбите.

На горната си челюст пациентът имаше поставен металокерамичен мост, който той пожела да запазим, тъй като му е удобен и да работим само върху естествените зъби. Финансовите съображения също бяха фактор, който не трябваше да се пренебрегва. Взимайки предвид всички тези изисквания ние изготвихме план за лечение, който да го удовлетворява и да отговаря на тях. От съображения за естетичен перфекционизъм се съгласихме да работим всички зъби във фронталната част на горната челюст, като запазим металокерамичната конструкция. Комбинирахме корони, полукорони и фасети, за да постигнем естетически красива и функционална усмивка.

Крайният резултат , който виждате на снимката се постигна с прецизен анализ и дуагностика от страна на нашия екип, изготвянето на Smile Design и много въображение. Изказваме и големи благодарности на Д-р Дойчин Ангелов за страхотната и практична идея, която ни даде – да изпилим кучешкия зъб, който беше под металокерамичната конструкция и да го подготвим за поставяне на фасета. За невъоръжено око, това е само рутинна процедура, но колегите дентални специалисти останаха очаровани от подхода. По този начин разрешихме сложен казус с просто решение.

Изказваме благодарности и на пациента, който вложи цялото си доверие в нас. Пожелаваме му много поводи да показва усмивката си и, разбира се, да не забравя, че новата усмивка изисква поддръжка, за да се запази красива за години напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »