👶Полезни съвети как да се грижите за усмивката си по време на бременност! 👶


Ако сте разбрали наскоро прекрасната новина, че ще сте ставате майка, или пък вече датата на вълшебното събитие наближава, хубаво е да знаете как най-добре може да се грижите за зъбите си и да се чувствате максимално комфортно през този период. Ето и няколко препоръки от нас.

🔴През първото тримесичие:
 Използвайте мека четка и натурална паста за зъби, за да избегнете сутрешното неразположение.
 Наблюдавайте венците и вземете мерки на време, ако забележите възпаление (гингивит), който често се развива по време на бременност.

🔴През второто тримесичие:
Включете в менюто си много витамин C, калций и витамин B12. Внимавайте за образуването на грануломи – малки временни отоци в устата и на устните. Ако усетите нещо подобно, свържете се със зъболекаря си.

🔴През трето тримесичие:
Избягвайте сериозно дентално лечение през последните 6 седмици от бременността, освен в крайно наложителни случаи.
Бъдете силно ангажирани към грижата за зъбите у дома – редовно миене и почистване с конец.

🔴По време на кърмене:
Ако се налага местна упойка и/или рентгенова снимка за лечението, консултирайте се със зъболекаря си за най-оптимално решение. Попринцип, тези процедури се считат за безопасни през този период.
Ако все още имате от старите амалгамови (сребърни) пломби, обмислете вариант да ги замените с фотополимерни такива, тъй като те могат да доведат до промени в състава на кърмата.
Още при появата на първите зъбки на бебето, започнете да ги почиствате с мека четка и детска паста за зъби, за да предодвратите появата на кариеси.

За да се чувствате спокойни за здравето на усмивката си е добре да правите регулярни посещения при зъболекаря. Така ще се намали вероятността за влошаване качеството на зъбите.

Запазете час

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Translate »